VPN 2017

vpn

Hvilken VPN er bedst?

Hvad er en VPN?

VPN står for Virtual Private Network, som er en metode til at sikre en internetforbindelse med avanceret og praktisk taget ubrydelig krypteringsteknologi. En VPN-forbindelse gør det umuligt for uvedkommende at registrere, opsnappe og spore data, som brugeren udveksler over internettet.

VPN fungerer ved, at der oprettes en krypteret forbindelse til en VPN-server, der fungerer som mellemled til internettet. Udover at sikre forbindelsen, fungerer VPN-serveren også som en anonym proxy, der skjuler brugerens IP-adresse. Det giver både en kunstig geografisk placering og beskytter samtidigt privatheden effektivt, da brugeren herved ikke kan spores.

Hvordan fungere en VPN?

Med en VPN-forbindelse oprettes forbindelsen til internettet gennem en virtuel “tunnel” til en server i VPN-udbyderens netværk, som skabes ved at kode data med moderne krypteringsteknologi. Krypteringen omskriver data, så de er ulæselige og ubrugelige for uvedkommende, hvilket gør det umuligt at opsnappe og spore datastrømmen.

Teknologien bag VPN er ekstremt sikker og benyttes bl.a. af militæret og diverse nationale efterretningstjenester til at beskytte fortrolige informationer. Selv med moderne supercomputere vil det tage mange gange universets levetid at bryde almindelig 256-bits VPN kryptering, hvilket i praksis gør den ubrydelig.

Hvorfor bruge en VPN?

Behovet for VPN vil være meget individuelt, men med en god VPN-forbindelse får man i ét hug et sikkert, anonymt og frit internet. Hvad enten du vil have mere indhold på Netflix, surfe uden censur, downloade torrents anonymt eller bare bruge nettet privat af princip, er der mange gode grunde til at bruge en VPN forbindelse. På en usikker forbindelse kræver det ikke den store ekspertise at opsnappe data, som ofte vil indeholde personfølsomme oplysninger, der nemt kan misbruges.

Det kan f.eks. være private indhold i emails og lignende, passwords, kreditkortoplysninger. Det sætter VPN effektivt en stopper for vha. kryptering. Mange benytter også VPN for at være anonyme, så deres færden på internettet ikke kan spores. Det gælder både de websites, man besøger, samt hvad man downloader med f.eks. P2P (herunder Popcorn Time). Med en VPN-forbindelse kan du også undslippe diverse former for regulering, hvad end der er tale om noget så uskyldigt som at få adgang til amerikansk Netflix fra Danmark, eller at undslippe forskellige former for censur.

Gratis eller ikke gratis?

Altså til at starte med skal det siges at man betaler for hvad man får, så hvis man vil have en gratis VPN så skal man ikke regne med at få den bedste service. Mange af de gratis VPN’s ude på markedet kan være et godt ekstra sikkerheds led i mod hacking og anonymitet på internettet.

Fem spørgsmål, du skal spørge dig selv, før du downloader og installerer en.

 1. Hvad er forretningsmodellen?
  VPN udbydere er i for pengene og kører sådan en tjeneste koster meget, især hvis det er populært. Nogle, som Tunnelbear, vil bruge gratis, ligesom Dropbox, som et markedsføringsredskab til at lokke potentielle kunder til at flytte til en betalt version, når de er tilfredse med den gratis. De fleste vil dog sælge brugerdata eller yde en tjeneste til tredjepart, som igen vil kompromittere dit privatliv.

 2. Hvordan beskytter den min pc?
  De fleste VPN-tjenester bruger normalt et desktop-program, der kører i baggrunden, og krypterer dine data, mens du surfer på internettet. Det løser dog kun en del af problemet. Din bærbare computer kan stadig være fingeraftryk på grund af tilladelsen til sporing løsninger, som findes på næsten alle hjemmesider online. Nogle få, herunder windscribe, har en mere holistisk tilgang ved at integrere tilsvarende en super ad-blocker.
 3. Hvad taber jeg ved at gå gratis?
  Normalt kan man forvente et frit produkt at have nogle hjørner afskåret, og det er faktisk tilfældet for alle VPN-udbydere. Nogle tilbyder mere fri båndbredde end andre, større placeringer og endda annonceblokerer og P2P.
 4. Logger din udbyder noget?
  Sørg for, at din udbyder ikke gemmer brugerens internet aktivitet. Du kan normalt kontrollere det på vilkår og betingelser side eller slutbruger licensaftale, almindeligvis kendt som EULA. Desværre foretrækker mange VPN-udbydere at frustrere slutbrugere med lange T & C’er eller personlige oplysninger, der ofte skjuler betydelige detaljer om, hvordan de fungerer. I den anden ende af spektret er VPN-tjenester, der vil slette alt efter din session lukker og ikke holde logfiler.

 5. Kan jeg tilmelde mig helt anonymt?
  At have en VPN-udbyder, som du kan abonnere på uden en e-mail-adresse og en, der accepterer Bitcoin-betalinger. For at få maksimal privatlivets fred, som stort set er det bedste du kan forvente online. Nogle tjenester tilbyder også dobbelt hoppe. Så du kan forvirre din trafik yderligere ved i det væsentlige at fordoble sig på privatlivets fred.

 

Vi kan anbefale NordVPN som den gode betalte udgave, da de ikke logger noget og at man kan betale med bitcoins for at være helt anonym.

Som en god alternativt til dig som gerne vil have en VPN gratis, så kan vi anbefale TunnelBear. da de hellere ik logger noget og hos TunnelBear kan du få 500 mb gratis hver måned

 

[wpupg-grid id=”laes-mere”]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *