Apple versus Android; Hvad er bedst?

Apple versus Android: Folk har stærke meninger på begge sider

Hvis du er en Apple fyr, er dit sind allerede færdigt. IPhone lancerede primært smartphone revolutionen, og med hver ny udgivelse forbedre Apple sig på deres flagskibsprodukt. Deres kvalitetskontrol er upåklagelig. Deres brugeroplevelse er helt perfekt. Det er derfor, folk camper uden foran Apple-butikker i flere dage. Ja det er de er fantastiske, ik?

Ligeledes, hvis du er en Android-fan, vil du snart ikke skifte. iPhone ejere er slaver til deres enheder, ubevidst klistret til den begrænsede funktionalitet i iPhone operativsystem, iOS. Android-telefoner er (generelt) billigere, mindre skrøbelige og mere kraftfulde end iPhones. Plus, mange af dem har stadig hovedtelefonstik. Det er et klart sæt fordele, ik?

Selvfølgelig er sandheden et sted i midten, men det vil ikke stoppe iPhone og Android fanboys fra at kæmpe bittert. Vi besluttede at nå ud til eksperterne for at finde ud af, om et mobilt operativsystem virkelig er overlegen – og hvorfor forbrugerne som dig og mig burde kigge på forskellene.

Apple versus Android, Runde 1: Hardware

Straks løber vi ind i et stort problem: Android-telefoner har ingen form for standard hardware, mens iPhone naturligvis er lavet af en enkelt producent. Alligevel har vi nogle vigtige punkter at gøre her, og de er for det meste i Apples favør. IPhone er absolut en trendsætter i verden af mobilteknologi, og mens det ofte står over for kritik for manglende funktioner som udvidelig opbevaring eller flytbare batterier, introducerede den også en række nyskabelser som multi-touch skærme, indbyggede højkvalitets kameraer, lyn hurtige mobile processorer og Siri. Mens nogle af Apples beslutninger er lette at kritisere – og ja, vi kommer til hovedtelefonstikket på et øjeblik – virksomheden har et misundelsesværdigt sted i tech historie.

“Deres hardware er altid næsten fejlfri” software konsulent Cole Mercer

Med hensyn til det berygtede hovedtelefonstik problem hævder Apple tilhængere, at det virkelig ikke er et stort problem. Mens nyere iPhones ikke har hovedtelefon stik, kan de altid bruge en dongle til at forbinde traditionelle hovedtelefoner, og iPhone-fans siger, at forandring faktisk er ret fremadrettet.

“Da man udskiftede floppy disketten, blev folk rasende, men det var et kortvarig udbrud” siger Luke Dormehl, journalist og forfatter af talrige teknologi bøger, herunder The Apple Revolution.

Mens nogle Android-telefoner kan matche iPhone-funktioner, giver Apples mange innovationer og fremragende kvalitetskontrol dem sandsynligvis pointet for den ydre hardware.

Apple versus Android, Runde 2: Brugeroplevelse

Apples mærke er bygget på brugervenlighed. Deres slogan, “Det virker bare,” opsummerer perfekt deres tilgang; brugerne behøver ikke at søge efter skjulte funktioner eller lide gennem katastrofale software bugs. iOS er ren, enkel og nem.

Dog kommer denne enkelhed til en pris.”IPhones har alvorlige begrænsninger på applikationer og baggrundsprocesser, bortset fra Apples egne apps,” siger Mercer. “For eksempel har afsendelse af data på tværs af to apps på en iPhone altid været meget svært i forhold til en Android, afhængigt af de involverede apps, deres kodning, og om de er integreret i” sharing and actions extension “på den rigtige måde eller ikke.”Android-enheder har ikke samme begrænsning, men som følge heraf er de mere modtagelige for softwarefejl og ondsindet progammer. “På Android kan brugeren stort set sende data på tværs af alle to apps, men det er ikke altid den bedste oplevelse,” erkender Mercer.

Men hvis du vil have friheden til at gøre alt, hvad du vil have med den hardware, du har betalt for, tæller Apples strenge kontrol med iPhone som et mærke imod det.

“Generelt er næsten alt fuldstændigt tilpasset af brugeren [på Android-enheder],” siger Mercer. “For ikke at nævne direkte adgang til filsystemet, hvis du vil have det, et overordnet underretning system med høj grad af tilpasning, [og] ikke-proprietære forbindelser til strøm og data.”

Android-brugere skal helt sikkert tage mere ansvar, men Mercer siger, at forskellene i brugeroplevelsen for det meste er overdrevent.

“Alt i alt er Android bare meget bedre software på alle måder, især i produktivitet, men brugeren skal passe på ikke at” ødelægge det “ved at installere ondsindede ting eller tilpasse det til det uendelige,” siger han.

Apple versus Android, Runde 2: Tilgængelig software

Dette ruller lige ind i iPhones største problem: dens “walled garden” tilgang til design. Hvis du begynder at bruge en iPhone, er det usandsynligt, at du skifter til en Android, og Apples software hjælper dig med at undgå at udforske.

“Det er svært at komme ud af Apple økosystemet, når du har data i det,” siger Mercer. “IOS tillader ikke brugeren at gøre noget anti-Apple. For eksempel kan du ikke erstatte standard apps til bestemte opgaver og kunne kun inden for de sidste par år begynde at bruge et tredjeparts tastatur. ”

“Generelt er det meste alt” børnesikret “på en måde, og brugerne kan ikke ændre sig meget. Dette er meningen at stoppe brugerne fra at ødelægge deres oplevelse ved at ændre for mange ting eller installere skadelig software selv. ”

Apples tætte kontrol med operativsystemet betyder også, at det er sværere for udviklere at sælge deres apps. I marts 2017 havde App Store 2,2 millioner apps, mens Google Play Butik – den største Android App-markedsplads – tilbød 2,8 millioner.

Alligevel bemærker Mercer, at nogle udviklere foretrækker iOS-udviklingsmiljøet. Dormehl siger, at trenden sandsynligvis ikke ændres når som helst snart.

“Apple har været rigtig aktiv med ting som Swift, deres programmeringssprog og undervisning kurser i Mac-butikker, og at få det til læseplaner på gymnasier og universiteter,” siger han. “De laver meget grund til at få nye generationer af udviklere til deres projekter. For Android synes jeg, at det er lidt sværere, fordi dine apps ikke fungerer på alle enheder, der kører operativsystemet. Det er en mere brudt platform. ”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *